" 12 sfaturi pentru a proteja unghiile și mâinile tale!
TE-AI GÂNDIT VREODATĂ CE POȚI FACE PENTRU A-ȚI PROTEJA UNGHIILE?
Se spune că mâinile sunt printre primele părți ale corpului la care interlocutorul tău se uită atunci când intri într-o conversație. Așadar, noi îți oferim câteva ponturi pentru a avea unghii și mâini de invidiat!
- Păstrează-ți mâinile curate - întotdeauna necesită să ai grijă ca mâinile tale și pielea din jurul unghiilor să fie curățată. Atunci când îndepărtezi oja, ai grijă să cureți foarte bine și zona cuticulelor (poți folosi uleiul special de cuticule). Vă recomandăm să folosiți o periuță de dinți pe care să puneți săpun și să curățați bine. Astfel veți îndepărta murdăria și pielea exfoliată fără a folosi alte chimicale sau detergenți speciali.
- Fii gingașă cu unghiile și mâinile tale - atunci când le cureți cu peria, ai grijă să nu produci răni deoarece acestea mai târziu se pot transforma în infecții. De asemenea, nu vă recomandăm să folosiți ustensile foarte ascuțite și metalice la curățarea sub unghie, deoarece va provoca separarea unghiei de piele, ducând la un alb neregulat și o formă ciudată a unghiei. De asemenea vă puteți răni și provoca infecții.
- Sănătatea unghiilor, mai importantă decât lungimea lor - chiar dacă unghiile lungi sunt foarte frumoase, sunt mult mai greu de întreținut. Specialiștii spun că este mult mai ușor să întreții lungimea lor medie sau scurtă, cu margini rotunjite, mai ales atunci când unghiile tale tind să se rupă foarte ușor. Acest proces poate fi folosit pentru o perioadă de câteva luni pentru a le întări și însănătoși. Precum părul are nevoie să fie tăiat periodic pentru a crește și pentru a se regenera, la fel și unghiile tale simt nevoia de a se reface, lucru ce se întâmplă destul de greu atunci când sunt foarte lungi - puterea lor de refacere fiind mai mică, plus că se pot rupe foarte ușor!
- Purtați o mini-trusă de unghii la voi - acest lucru este recomandat mai ales atunci când activitățile tale implică o muncă manulă ce poate produce uzură unghiilor. Spre exemplu, și atunci când mergeți la sală, se poate ca anumite unghii să fie agățate, sau pur și simplu uzate, marginea lor devenind neuniformă. O pilă la îndemână va face minuni și îți va proteja unghiile să nu se rupă.
- Nu recomandăm tăierea cuticulelor - știai că scopul acestora este unul foarte important? Ele etanșează toata unghia ta de la bază. Așadar, atunci când le îndepărtezi, nu faci nimic altceva decât să îndepărtezi această protecție, lăsând liber bacteriilor și posibilelor infecții. Cu cât protejezi acea zonă, cu atât unghiile tale vor fi mai sănătoase. Plus că acea piele, se îndepărtează atunci când speli regulat cu periuța zona cuticulelor. Însă, dacă deja ai făcut un obicei din asta și nu dorești să renunți nici în ruptul capului la el, îți recomandăm să împingi spre interior cuticulele periodic (săptămânal). Te poți folosi de un băț de lemn, iar acest procedeu necesită realizat după ce ai făcut baie deoarece atunci cuticulele devin moi și ușor de manevrat. De asemenea, la final, le poți masa cu un ulei de cuticule sau loțiune de mâini.
- Îngrijiți-vă de trusa de unghii - dezinfectarea periodica a trusei pe care o folosești este esențială! Lucru recomandat și la periile pentru make-up, peria de păr, precum și alte ustensilele ce le folosim. De asemenea, atunci când ele devin uzate, înlocuiți-le cu altele noi și veți putea să vă faceți mai ușor și mai eficient treaba.
- Folosește lac protector - chiar dacă îți faci unghiile acasă, nu uita să folosești un lac de protecție. Unul înainte de aplicarea ojei și un altul dupa aplicarea ojei poate proteja și oferi un luciu frumos. De asemenea, poți folosi un top coat odată la 3 zile pentru a proteja oja pentru o perioadă lungă de timp. De ce să petreci câteva ore pentru a picta frumos unghiile și să le deteriorezi într-o zi?
- Citește etichetele produselor - așa cum citim ce anume conțin anumite produse ce le mâncăm, produse de make-up sau alte produse ce le folosim, și în cazul produselor pentru unghii necesită să ne informăm și să citim ce anume conțin deoarece anumite chimicale pot distruge unghia. Atunci când alegi să îți faci unghiile cu gel, alege un kit de unghii profesional.
- Oferă unghiilor tale o pauză - îți recomandăm ca din când în când, să faci o pauză de la tot ceea ce înseamnă culori și artă aplicată pe unghiile tale. Le poți lăsa un weekend fără a pune nimic pe ele, iar ulterior, aplicați tratament pentru unghii. Trecerea de la o culoare puternică la alta, poate lăsa unghiile uscate, ajungând să devină galbene, iar pe termen lung pot distruge structura unghiilor, făcându-le foarte fragile.
- Oferă-le hidratare zilnică - așa cum îți hidratezi și curăți fața zi de zi, la fel și unghiile tale au nevoie să fie îngrijite zilnic, în special seara. Îți recomandăm să folosești fie un mix din ulei de avocado, ulei de măsline, sau chiar un balsam de buze hidratant. Scopul? Hidratezi atât cuticulelecât și unghiile, păstrându-le un aspect sănătos. Îți recomandăm să folosești un ulei de cuticule.
- Protejează! - folosiți mănuși de fiecare dată când faceți curățenie, în special atunci când folosiți chimicale, grădinăriți, sau orice implică murdărirea sau înmuirea mâinilor. Spălarea vaselor în apă fierbinte cu detergentul aferent, poate slăbi unghiile, pe când lucrul cu pământul necesită o curățare intensă care de asemenea poate afecta atât mâinile cât și unghiile. Atât mâinile cât și unghiile tale necesită îngrijire suplimentară pe timpul sezonului rece, așadar, îți recomandăm să folosești mănuși, precum și cremă hidratantă după fiecare expunere la frig! Sezonul rece are tendința de a usca și depigmenta pielea și unghiile
- Ceea ce mănânci, contează! - unghiile tale conțin o substanță numită keratină, la fel ca părul și pielea. Sănătatea lor depinde de ceea ce mănânci, așadar alege să consumi produse ce conțin vitamin E, omega, vitamina C, etc. Fiecare este unic și responsabil să găsească un stil de viață sănătoasă. "
- Articol preluat integral de pe www.baseone.ro